36 weken zwanger update

update zwanger 36
36 weken zwanger alweer, wat vliegt de tijd! Inmiddels ben ik 1,5 week met zwangerschapsverlof, heb ik toegegeven aan de nesteldrang, groeit mijn buik hard en worden wij steeds nieuwsgieriger naar beeb. Ook kwam vorige week de verloskundige langs voor het huisbezoek. Hierbij mijn update!

Zwangerschapsverlof
Donderdag 16 juni was voorlopig mijn laatste werkdag. Al hoewel ik rustig naar een einde toe kon werken, was het de laatste werkdagen nog aardig aanpoten om alles met een gerust gevoel achter te kunnen laten. Op mijn laatste werkdag ben ik flink in het zonnetje gezet door mijn collega’s. Een heuse verrassingslunch hadden ze voor mij georganiseerd, inclusief een over-de-top zwanger cadeaumand met te gekke cadeautjes. Voor iedereen die het nog niet wist: ja, we verwachten inderdaad een zoon! Dank je wel lieve collega’s, ik heb me heel bijzonder gevoeld die dag en heb er alle vertrouwen in dat jullie goed op mijn winkeltje zullen passen!

update zwanger verlof

Nesteldrang
Ik schreef er in mijn vorige blog ook al over: de nesteldrang. Drie weken geleden probeerde ik er nog een beetje tegen te vechten, inmiddels heb ik er volledig aan toegegeven! Alle (baby-) wasjes zijn gedraaid, de kleertjes zijn gestreken en liggen keurig in de kast. Daarnaast staat de ‘vluchttas’ voor de ziekenhuisbevalling klaar en heeft de rest van het huis het er ook al flink van langs gekregen. De gordijnen zijn gewassen, de koelkast gepoetst en we zijn druk bezig met het in elkaar zetten van de nieuwe tuinset, zodat ik daar (hopelijk) nog even lekker op kan relaxen in een zonnetje. Het weer werkt alleen niet bepaald mee… Wat zwanger zijn met een vrouw kan doen! 😉 Klinkt alsof het tijd wordt om het wat rustiger aan te doen he? Nou, ik kan je vertellen dat er nog geen einde komt aan mijn to-do-list. Elke dag streep ik er dingen af, maar komen er ook een rits nieuwe klussen voor in de plaats. Hopelijk blijft beeb nog even lekker veilig zitten, zodat straks het hele huis een flinke beurt heeft gehad!

update zwanger wasje  update zwanger tuin

Huisbezoek verloskundige
Vorige week kwam verloskundige Karika langs voor het huisbezoek. Het doel van dit bezoek is het doorspreken van je bevalplan met bevalwensen, het beantwoorden van eventuele vragen en een reguliere controle. Ons bevalplan is af en bevat eigenlijk weinig spannende details. Het was fijn om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Het allerbelangrijkste vind ik het bewaken van de rust om mij heen en het voorzichtig omgaan met mijn reuma en heupafwijking. Ondanks dat ik er de afgelopen 8 maanden veel vertrouwen in heb gekregen dat een bevalling op natuurlijke wijze mogelijk is, zal ik pas gedurende de bevalling kunnen ervaren welke houdingen voor mij mogelijk zijn. Ik weet dat ik het kan, ben niet gemaakt van suiker en ga deze klus klaren, no matter what position! Bij de reguliere controle zijn beeb en ik wederom goedgekeurd: prima bloeddruk en geen bijzonderheden. Enige opmerkelijke is dat baby op dat moment niet meer ingedaald lag, terwijl dat met 34 weken wél het geval was. Schijnt vaker voor te komen, maar voor mijn eigen geruststelling was het fijn te weten dat beeb al prima lag. Toch maak ik me er geen zorgen om: het hoofdje lag keurig omlaag en ik vermoed dat beeb bij de volgende controle weer gezakt is. Lekker eigenwijs kind, nu al! 😉

update zwanger beeb

Zwangerschapsontwikkelingen
Niet alleen beeb is een lekker speklaagje aan het kweken, ook mijn buik heeft de afgelopen twee weken een groeispurt doorgemaakt! De mooie bolle buik wordt nu een aardige toeter naar voren toe. Wel heel leuk vind ik de complimenten die ik van zowel verloskundigen als bekenden en onbekenden krijg: ‘hij is zo mooi rond en gaaf’, ‘groeit prachtig naar voren’, ‘je bent verder niet aangekomen, je hebt alleen een bolle buik gekregen’ en ‘je ziet er nog zo energiek uit’. Dat doet een zwangere vrouw goed! 😉 Gelukkig kan ik de meeste opmerkingen ook bevestigen: ik ben slechts minimaal aangekomen, het zit inderdaad alleen bij mijn buik, ik heb (nog) geen striae en voel me prima! Ik probeer alles een beetje meer over de dag te verdelen en doe eigenlijk slechts sporadisch een middagdutje. Dit zorgt ervoor dat ik ’s nachts nog heerlijk 8 uur aan een stuk kan doorslapen! Afgelopen maandag waren ik en vriendin Floortje de ‘dikste’ buikjes tijdens Zwangerfit met onze 36 weken. Ondanks dat ik merk dat het zwaarder wordt (ik begon met 16 weken, toen was het nog een makkie) ben ik er trots op dat het nog steeds lukt deel te nemen en sportief bezig te zijn. Nogmaals: ik had nooit verwacht dat mijn lijf zich zo zou houden gedurende de zwangerschap en ben daar dan ook best trots op!

update zwanger 35  update zwanger buik

Beeb
Volgens mij heeft beeb het nog prima naar zijn zin in mijn buik. Heel bijzonder blijft het dat ik hem al 8 maanden een veilig huisje mag en kan geven! Ook voel ik dat hij iedere dag sterker wordt en meer en meer reageert op aanrakingen, stem en licht/donker. Inmiddels zijn wij heel nieuwsgierig geworden. Hoe zou ons kleine mannetje er straks uitzien? Wat voor karakter zal hij hebben? Wanneer is hij er klaar voor om bij ons te komen? Het prachtige nummer Slaap Maar van Marco Borsato raakt mij keer op keer en omschrijft precies hoe wij ons nu voelen:

‘Ik zoek een zin die kan vertalen, wat jij in mij hebt losgemaakt. Slaap maar, en weet dat je welkom bent. We leven naar het moment dat jij hier bij ons zal zijn. Zorg maar dat je groter groeit. Voor ons heb je al een naam. Je wieg staat al bij het raam, dus neem de tijd.’ <3

Liefs,
Jerney

3 gedachtes over “36 weken zwanger update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *