33 weken zwanger update

update zwanger 33

Ooievaars, overdracht en ongemakken: deze week is een afwisselende week met een lichte toename van zwangerschapsongemakken en nesteldrang. Ik ben inmiddels 33 weken zwanger, hierbij mijn update!

Ooievaars
Afgelopen zaterdag spotte ik een ooievaar op het in april gebouwde ‘ooievaarsnest’ bij ons in de straat. Zeer bijzonder om deze imposante vogel zo dichtbij te zien en te horen ‘klepperen’. Maar daarnaast ook gelijk een gek gevoel. Zwanger en ooievaars, wat is dat toch? ‘Die ooievaar is veel te vroeg! Blijf nog maar een week of 7 zitten totdat beeb mag worden bezorgd!’. Bijgelovige ik. Inmiddels zit de ooievaar er nog steeds, afwisselend vliegend van ‘nest’ naar boom verderop in de straat. And guess what? Nummer twee is ook gearriveerd! Ik bracht gelijk mijn vriendinnetje op de hoogte, die ook zwanger is en twee dagen eerder is uitgerekend. ‘Ook jouw ooievaar is gearriveerd, hoor!’. Het wachten kan nu beginnen!

zwanger update 33

Overdracht
Op het werk staat deze week in het teken van het schrijven van mijn overdracht. Gedurende mijn zwangerschapsverlof zal ik niet worden vervangen, maar nemen mijn lieftallige collega’s mijn taken waar. Voor zover dat nu in te schatten is, moet dat te doen zijn. De zomer is immers in aantocht, vaak een wat rustigere periode. Hoewel het me lichamelijk goed af gaat, merk ik dat het nu geestelijk steeds  zwaarder wordt. Het is lastiger om een hele dag gefocust te blijven en full speed te werken. Gelukkig mag ik rustig naar een einde toe werken. Volgende week donderdag is mijn laatste werkdag voor mijn verlof! Hoewel ik alles onder controle heb en veel vertrouwen heb in mijn collega’s,  is het best lastig loslaten. De afgelopen 7,5 maand heb ik hard aan mijn toko gewerkt en veel verbeterd. Niet zo gek om het dan eng te vinden je eigen winkeltje 4,5 maand uit handen te geven, toch? Daarnaast heb ik de afgelopen 10 jaar ook nooit voor zo’n relatief lange periode niet gewerkt. Hopelijk zijn jullie zuinig op mijn winkeltje, collega’s! 😉

update zwanger 33

Ongemakken
Logisch dat naarmate de zwangerschap vordert, de ongemakken zullen toenemen. Toch hoor je me nog steeds niet klagen! Zoals hier boven al beschreven wordt het werken nu geestelijk wat zwaarder. Ook het slapen wordt nu minder. Ik slaap lichter, wordt wakker als ik omdraai en heb het ’s nachts bloedheet (zelfs met raam open en zonder dekens). Bijkomend voordeel is dat mijn dag nu redelijk vroeg begint en ik in de ochtend erg actief en productief ben. Nadeel daarentegen is dat ik in het weekend en de avond wat meer en eerder moe begin te worden. Een uurtje slapen tussen werk en het avondeten in of in het weekend een middagdutje doen is nu geen overbodige luxe!

33 weken zwanger en schoenen aantrekken? Geen goede combi! Niet omdat ze te strak zitten, maar met namen omdat mijn buik dan in de weg zit. Vooral ’s ochtends, zo net na het ontbijt, zorgt de combinatie van een bolle buik en het voorover buigen voor een zeer onaangenaam gevoel in mijn maag. Hopelijk is het vanaf eind volgende week echt zomer en kan ik mijn verlof lekker op slippertjes volmaken!

update zwanger schoen

En tja, dan hebben we het nog niet gehad over zwanger zijn en dementie. Of wel? 😉 ‘Had ik je dat al verteld?’, ‘Ik wilde iets zeggen, maar nu ben ik het kwijt.’, ‘Waar heb ik mijn sleutels gelaten?’ en ‘Heb ik dat al gedaan?’.  Je hoort het mij sinds 1,5 week regelmatig zeggen. Vergeetachtig zijn, verminderd concentratievermogen en warrige acties: allemaal uitingen van zwangerschapsdementie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de verhoogde hoeveelheid progesteron een remmende werking heeft op de delen van de hersenen waar herinneringen worden opgeslagen en opgehaald. Geen slap excuus dus, maar bewezen ‘seniorenmomentjes’ waar niks aan te doen valt!

update zwanger dementie

Niet echt een ongemak, maar wel wat onpraktisch is de lichtelijk toegenomen nesteldrang. Ik heb duidelijk de neiging om de ruimte om me heen voor te bereiden op de komst van de baby. Zoals ik vorige week al schreef kan ik niet wachten totdat ik het eerste babywasje kan draaien. Daar bovenop is nu de drang gekomen om de ‘vluchttas’ voor de bevalling in het ziekenhuis klaar te maken. Hoewel ik hoop en denk dat beeb nog wel een poosje blijft zitten, zal het me toch niet overkomen dat we straks verrast worden en de tas nog niet klaar staat? De eerste aankopen voor de ‘vluchttas’ zoals extra tandenborstels en bevallingkleding zijn inmiddels in huis. Ik heb mijzelf voorgekomen niet voor komend weekend aan de tas te beginnen.

Komende week gaan we er nog maar eens flink tegenaan! Wat zijn jullie plannen voor deze week? Wat betreft de temperatuur hoeven we deze week niet te klagen, dus laten we hopen op veel zonnige momenten!

Liefs,
Jerney

2 gedachtes over “33 weken zwanger update

    • Jerney zegt:

      Super leuk dat je zo enthousiast bent, Christina! 🙂 Ik hoop dat je met veel plezier blijft lezen! En erg leuk om hier op de blog je reactie te krijgen, motiveert zo lekker om er mee door te gaan! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *