Happy Honeymoon!

honeymoon_jerney_bali2

Eén van de leukste dingen tijdens het plannen van een bruiloft is het plannen van de huwelijksreis. Een ieder die mij kent weet dat dit voor mij (ex-productmanager bij een reisorganisatie) een zeer belangrijk onderdeel is van van onze huwelijksvoorbereidingen. En met een oneindige bucketlist en het hebben van chronische reiskoorts is het nog niet zo makkelijk één bestemming te kiezen. Er zijn zoveel geweldige plekken op de wereld! Hoe bepaal je nou je perfecte huwelijksreis bestemming?

Ik kan haast niet uitdrukken hoe geweldig ik het vind dat we na de trouwdag op huwelijksreis gaan. Jaren droomde ik van een eeuwig-durende honeymoon. Op een onbewoond eiland met wuivende palmbomen. Waar je naakt kunt rondlopen zonder ook maar een enkele andere reiziger tegen te komen (uitzondering: hubby-to-be). Maar aangezien er ook brood op de plank moet komen en de facturen van onze (hopelijk) geweldige trouwdag betaald moeten worden, beperkt onze huwelijksreis zich tot enkele weken. Wel zijn we beiden lang genoeg vrij om rustig de laatste voorbereidingen te treffen, onze koffer in te pakken en na te genieten van ‘onze’ dag.

honeymoon_bali_jerney

Bepaal je selectiecriteria
Zon, zee en ontspanning, Dat waren onze eerste selectiecriteria. Na de ongetwijfeld hectische weken voorafgaand aan ons huwelijk lijkt ‘relaxen’ een goed uitgangspunt. Maar voor langere tijd stilliggen, dat kunnen wij niet. Een land of cultuur echt leren kennen, reizen op de bestemming en ontmoetingen met de lokale bevolking zijn voor ons ook een ‘must’. Het budget was voor ons niet bovengeschikt, maar speelde wel een rol. Trouwen an sich is al duur genoeg, believe me! En na het bepalen van deze criteria kwam Azië al snel in ons op: nergens zie je meer kleuren groen,  worden zintuigen meer geprikkeld, bewonder je mooiere tempelcomplexen en wordt je hartelijker ontvangen.

bali_vulkaan_huwelijksreis  bali_tempel_jerney

Elimineer zwakke schakels
Goed, Azië dus. Snel dook ik in mijn boekenkast op zoek naar ‘klimaatinfo + Azië’ in de zomermaanden. Met een officieel regenseizoen in Myanmar van half mei tot half september, een ‘Yala’ moesson van half mei tot eind september in zuid-west Sri Lanka en regentijd in de Zuid-West kust van Thailand vielen voor ons al een hoop bestemmingen af. Af en toe een bui is geen probleem, maar dag-in-dag-uit in de regen klinkt niet erg aantrekkelijk. Even overwogen we een aantal bestemmingen buiten Azië . Echter is het in Florida in juli/augustus hartje orkaanseizoen en is een reis naar Zuid-Afrika in diezelfde periode (en op ‘onze’ manier) boven ons budget.

bali_jerney_offers  bali_honeymoon_jerney

Hak de knoop door
En toen google’den we op ‘huwelijksreis + Azië’ en was daar Indonesië. Ja, we zijn er allebei al eens geweest. Maar toen we elkaar aankeken en voelden dat onze harten sneller gingen kloppen, wisten we genoeg. Hier gaan we naar terug, samen, tijdens onze huwelijksreis! En wel naar Bali! Dit eiland heeft op ons beide enorm veel indruk gemaakt en in onze koppies geweldige herinneringen achter gelaten. We need to go back! Glooiende rijstvelden, versierde tempelhuisjes, een heerlijk klimaat, gekleurde offers op straat en de goedlachse bevolking. Bali heeft het voor ons allemaal. Het is klein en toeristisch, maar toch kun je er tijd doorbrengen op plekjes waar maar weinig andere toeristen komen. En om ook een nieuw eiland(je) te ontdekken voegen we er Gili Meno aan toe. Op Meno zijn de stranden wit, de accommodaties schaars en is het rustiger. Bali en Gili Meno, wat wil een mens nog meer?!

bali_huwelijksreis_eiland  bali_beeldjes

Spend the money
Na avonden weken puzzelen met reisschema’s, het inwinnen van informatie en het opnieuw doorspitten van de Lonely Planet was ons plannetje gesmeed en boekten we onze tickets. Reizen in het hoogseizoen (hartje zomer) is niet goedkoop en dus zochten we uren naar de meest aantrekkelijke vlucht met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. KLM it is! Vertrek op een doordeweekse dag maakt de tickets nog enigszins betaalbaar én we zitten de gehele vlucht in een rij van twee stoelen, zonder een derde reiziger naast ons. Lekker comfortabel! Het vervoer ter plaatse boekten we bij een lokaal agentschap. Tijdens onze reis rijdt een chauffeur ons van A naar B en hoeven wij alleen in te stappen, relaxter kan haast niet toch? Als ‘newlyweds’ vinden we daarnaast dat onze overnachtingsplekken speciaal moeten zijn. Daarom kozen we voor diverse kleinschalige, sfeervolle accommodaties met goede recensies.

bali_overnachten_huwelijksreis

Start dreaming!
En nu kan het lange wachten beginnen. Om eerlijk te zijn vliegt te tijd en probeer ik er aan te denken óók nog te genieten van de voorbereidingen in deze drukke periode.
Is het al bijna juli? Can’t wait!

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *