Weekend dagboek: week #21 – Here comes the sun

opticien_oogmeting_vrijdag sushi_vrijdag bananenijs_zondag vrijdag_station_jerneybarbecue_zondag roos_maandag zondag_barbecue_lol bloemen_maandag

Counting down the weeks… nog ruim 7 weken en Han en ik stappen in het spreekwoordelijke huwelijksbootje. Wat vliegt de tijd, zeker met zo’n fijn weekend achter de rug. Benieuwd naar de invulling van mijn weekend?

Vrijdag
Vandaag ben ik vrij. Normaliter kijk ik met mijn nog slaperige ogen eerst op mijn telefoon. Om te zien of er nieuws is en wat voor weer het die dag wordt. Vandaag niet. Mijn telefoon is tot nader order ‘verboden terrein’. Ik heb namelijk om 10.10 uur een afspraak bij de opticien voor een oogmeting. Aangezien er werd getwijfeld aan de uitkomst van de meting een week eerder, moet ik nogmaals langskomen. Dit keer uitgerust, zonder dat mijn ogen zich hebben kunnen inspannen door het lezen op bijvoorbeeld mijn telefoon. De afwijking is minimaal maar de uitkomst is confronterend: ik moet een bril of lenzen. Omdat ik hier erg aan moet wennen én ik er aan twijfel (ja, ik ben eigenwijs) laat ik het allemaal even bezinken.

opticien_oogmeting_vrijdag  chantal_vrijdag

’s Middags staat er een afspraak bij de schoonheidsspecialiste op de planning. Even lekker ontspannen en daarnaast make-up voor de bruiloft uitproberen. De resultaat van de proef make-up is schitterend, al twijfel ik nog wat aan de kleur van de lipgloss. Dit geeft in ieder geval vertrouwen! We eten sushi in het zonnetje en vervolgens nemen we de trein naar Den Bosch, waar we hebben afgesproken met mijn collega Oleńka en haar vriend Jeroen. Het is Jazz in Duketown en we genieten van een drankje op de Parade.

sushi_vrijdag  vrijdag_station_jerney

Zaterdag
Ik ben niet zo’n winkelfanaat, maar soms heb je iets nieuws nodig. En dus gaan we op zoek naar een koffer en volleybalschoenen voor Han. We lopen tegen een koffer aan in de V&D én Han koopt een geweldig paar shoes. What a lovely day! Vandaag staat ook de finale van het Eurovisiesongfestival op het programma en dus zijn we ’s avonds aan de buis gekluisterd. Ik kan er niks aan doen, maar dit jaarlijks terugkerende evenement blijft toch een klein feestje voor me. Het zal wel nostalgie zijn, of het internationale karakter, maar ik houd er van! Zweden is de terechte winnaar. Een lekker nummer ondersteund met grandioze visuals, wauw!

han_schoenen_zaterdag  songfestival_zaterdag

Zondag
‘Here comes the sun, do do do do. Here comes the sun, and I say: it’s all right’. Wat een lekker weer is het vandaag! Na het ontbijt heb ik energie om te sporten. Yes! Na een uur steppen, buikspieroefeningen, beenoefeningen en push-ups geniet ik van zelfgemaakt bananenijs.

bananenijs_zondag  barbecue_zondag

Aan het einde van de middag gaan we naar mijn ouders, waar we onder het genot van een hapje en drankje bijkletsen en aansluitend barbecueën. Dat is lang geleden! Voor mijn gevoel hebben we nog erg weinig van dit soort zonnige dagen gehad dit jaar. Wat hadden we een lol met het maken van onderstaande foto’s. 🙂

barbecue_zondag_familie  zondag_barbecue_lol

Maandag
Het is vandaag Tweede Pinksterdag en dus verlengen we het weekend met een vrije maandag. De roos aan de voorkant van ons huis staat voor het eerst in bloei! We staan bijtijds op en gaan op de koffie bij Han’s ouders. We bespreken de bruiloft outfits (behalve de mijne!) en met een vers geplukt bosje bloemen uit eigen tuin vertrekken we een paar uur later weer richting huis. Wat voelt dat toch luxe, verse bloemen in huis. We sluiten het heerlijke weekend af met salsa les in Vlijmen. Door de muziek voelt het even als midzomer!

roos_maandag  bloemen_maandag

Hoe beviel jullie Pinksterweekend? Ook genoten van het zomerse weer?

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *