En, is het anders?

jerhan_trouwen_anniversary

Precies 2 maanden geleden, op 17 juli 2015, stapten Han en ik in het huwelijksbootje. Hoewel we beide alweer een ruime maand aan het werk zijn en we zelfs de after-honeymoon-kater alweer te boven zijn, wordt mij vaak de vraag gesteld: En, is het anders, getrouwd zijn?

Over het antwoord kan ik kort zijn: nee. Wél zijn we een hoop geld armer. Want wat heeft de trouwdag een berg knaken gekost. Toch zou ik de dag zo weer over doen. Omdat alles klopte, ik de aller knapste bruidegom aan mijn zijde had en het ONZE dag was. Precies zoals we het ons al die maanden van voorbereiden hadden voorgesteld. Het was een prachtige, ongedwongen dag met heerlijk weer (28 graden en zon) op diverse locaties in Zaltbommel, die we gedeeld hebben met de mensen die ons lief zijn.

love_hanjerney_bruiloft

Het enige wat écht is veranderd, is mijn naam. Jerney Looijen – Van den Bossche om precies te zijn. Op mijn werk hadden ze de wijziging al ruim twee weken vóór onze trouwdag doorgevoerd. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het raar vond om te zien en er er zelfs een beetje van schrok. Ze waren veel te vroeg met de wijziging doorvoeren, bijgeloof-technisch niet heel handig. Achteraf gezien was het eigenlijk wel prettig, omdat ik zo langzaam aan mijn nieuwe naam kon wennen. Want het went, echt! Ik voel me helemaal Mrs. Looijen-Van den Bossche, en voor het gemak laat ik vaak zelfs de ‘- Van den Bossche’ al achterwegen. Sorry pap! Waar ik nog wél aan moet wennen, is het beantwoorden van de telefoon met ‘Jerney Looijen‘. Kennelijk voelt het zien van mijn nieuwe naam op papier anders dan het ook daadwerkelijk (én met overtuiging) uitspreken! Ik gun mijzelf nog maar wat tijd om dit onder de knie te krijgen. Maar het is wel een lekkere korte, pittige naam… dat past wel bij me! Hmm, nu ik er zo over nadenk, heeft een nieuwe naam dus ook voordelen… 😉

jerneyhan_trouwen_taart

Happy 2 month anniversary, my dearest Han! X

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *