Denk positief!

aanmoediger_encourager_jerney

Je leven ´makkelijk´ leiden, zonder te veel na te denken, jezelf te onderschatten en zwaar op de hand te zijn. Dat is niet gemakkelijk, maar heeft ook alles te maken met je karakter en instelling. Je kunt daar zelf invloed op uitoefenen. Heb je wel eens geluisterd naar het stemmetje diep in jou? Moedig jij jezelf aan, ben je trots op wie je bent en wat je doet? Of zegt jouw stem het tegenovergestelde en is dat ene vast ‘veel te moeilijk’, ‘je kunt het niet’ of ‘je bent daar niet goed genoeg voor/in’? Ben jij een aanmoediger of een afwijzer?

Gedachten kunnen je onbewust beïnvloeden. Een ieder van ons, ook jij, heeft een innerlijke stem die ons stuurt. Deze kan van nature positief of negatief zijn. In werkelijkheid is het een vooraf geprogrammeerde knop die je kunt bijsturen. Echt! “Een beetje meer van dit, een beetje minder van dat….”, zoiets.

positief_aanmoedigen_risk

Ik ben er van overtuigd dat ‘negatief’ denken je belemmert in het leven. Met ‘negatief’ denken bedoel ik de onbewuste ik die denkt dat je dingen niet kunt, er niet mag zijn, die beren op de weg ziet en altijd ‘ja maar’ denkt.  Die ‘ik’ weerhoudt je van het najagen van je dromen, het grijpen van kansen en zit je creativiteit in de weg. En aan einde van de dag ben je ook nog eens bek af, zonder door te hebben wat hiervan de oorzaak is. Of slaap je slecht, omdat je ’s nachts geen rust vindt. ‘Positief’ denken daarentegen laat je je grenzen opzoeken over je grenzen gaan, je hart volgen en zijn wie je bent.

Van nature ben ik iemand met een positieve instelling, mijn glas is vaak halfvol. Wat niet wil zeggen dat alles mij voor de wind gaat. Ik geloof in persoonlijke kracht, omdat ik heb ervaren hoe positief denken helpt bergen te beklimmen. Mijn instelling heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben, hoe ik in het leven sta. Het helpt mij doelen te bereiken. Het maakt mij trots op wie ik ben.

bergen_beklimmen_aanmoediger

Niet alleen jijzelf, maar ook de mensen in je directe omgeving hebben invloed op jouw leven. Ze moedigen je aan, gunnen je het allerbeste, laten je boven jezelf uitstijgen, of… twijfelen aan je plannen en houden je klein. Dat laatste vaak onbewust, ik ga uit van goede intenties. Heb je er wel eens bij stil gestaan op welke manier de mensen om je heen je leven beïnvloeden en jij dat van hen? Zijn zij jouw aanmoedigers of afwijzers en wat ben jij voor hen?

Zelf kies ik ervoor een aanmoediger te zijn, in de eerste plaats voor mezelf. Maar zeker ook voor de mensen om me heen. Door mijzelf en anderen te stimuleren dat ene doel, hoe moeilijk ook, te behalen. Door juist een keer de stoute schoenen aan te trekken in plaats van te kiezen voor de veilige, vertrouwde weg. Door dingen eens van de andere kant te bekijken. Door in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen. Ik volg mijn dromen en stimuleer anderen dit ook te doen. Hierdoor laat ik mensen opbloeien, groeien en zichzelf overtreffen. Door mijn geloof in mensen uit te spreken, zie ik ze verder gaan dan dat ze ooit deden. Zonder dat ik daar bewust mee bezig ben. Zo ben ik. Dat doet me goed.

lifeisajerney_aanmoediger_positief

Sta eens stil bij jouw onbewuste ik. Luister er naar. En mocht je jezelf betrappen op negatieve gedachten, probeer ze dan eens te vervangen door positieve. Moedig jezelf aan! Het zal je verbazen waartoe je in staat bent en hoe makkelijk het is een ander te laten groeien.
Be the reason someone smiles today…! <3

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *