September doelen

doelen_september_jerney

Ik probeer vast te houden aan dat zomerse gevoel. Met de bruiloft en onze prachtige huwelijksreis in mijn achterhoofd. Maar het is een feit. Ik zal het onder ogen moeten komen: het is september! Dat betekent ‘goodbye blogstilte’ en ‘hallo nieuwe doelen’! September is 5 dagen jong en ik heb me voorgenomen mijn kersverse doelen voor deze maand op een rijtje te zetten. Het geeft me richting en –als het goed is- een goed gevoel als ik er op terug kijk. Hier komen ze!

Gezond leven
Met de zomermaanden net achter de rug is het tijd om de riem weer wat strakker aan te trekken. Letterlijk en figuurlijk! Vorig jaar ben ik in totaal 15 kg afgevallen en daar ben ik trots op! Na al die heerlijke wijntjes en barbecues zijn er weer een drietal kilo’s bijgekomen en is mijn gezonde leefwijze vervaagd. Tijd dus voor het maken van gezonde en bewuste keuzes! Minder alcohol, gezonde tussendoortjes, minder cafeïne en theïne en veel, heel veel groente en fruit. En natuurlijk mag er wel eens gesnoept worden, maar dan wil ik er bewust voor kiezen en heel erg van genieten. Eens kijken of de extra 3 kg er aan het einde van de maand weer af zijn.

doel_gezond_september

Fotoalbum huwelijksreis
Net thuisgekomen van een schitterende reis heb ik niet direct de behoefte om het fotoalbum te maken. Mijn man (jaja!) mag dit klusje niet van mij overnemen. Niet omdat hij het niet kan, in tegendeel. Maar omdat ik hierin erg perfectionistisch ben en daardoor niet gauw tevreden. Enkele maanden na terugkomst van een mooie reis zijn de kleinste herinneringen weer vervaagd en wordt het steeds moeilijker het boek te maken. Vandaar dat me heb voorgenomen om deze maand het fotoboek van onze huwelijksreis naar Bali en Gili te beginnen.

honeymoon_doel_fotoalbum

Bloggen
Het was hier stil de afgelopen maanden. Heel stil. En zoals jullie waarschijnlijk wel weten heeft dat deels met mijn gezondheid te maken. Bechterew zorgt er voor dat ik me niet altijd even goed voel. Pijn, vermoeidheid, lusteloos, hoofdpijn horen hier allemaal bij. Ik heb nu eenmaal minder energie dan de gemiddelde vrouw van mijn leeftijd, maar daar kan ik moeilijk mee dealen. De afgelopen maanden stonden in het teken van onze bruiloft en stiekem kostte dat veel tijd. Ik kon me er even niet toe zetten het kleine beetje energie wat ik nog over had, in het bloggen te stoppen. Maar onze schitterende dag is achter de rug (daarover later meer) en als kersverse Mrs. Looijen 😉 probeer ik de draad weer op te pakken. Ik vind het heerlijk om te schrijven en ga proberen hier ook weer wat energie uit te putten!

blog_doel_september

Balans
Tja, een terugkerend persoonlijk doel. Balans vinden en bewaken vind ik heel erg moeilijk. Het klinkt misschien gek als ik schrijf dat ik tot een paar jaar geleden heel energiek was en de hele wereld aan kon. Ik kan het soms zelf ook bijna niet geloven. Maar nu mijn lijf niet altijd meewerkt en mijn geest nog heel veel wil, is die balans vinden en bewaken enorm lastig. Ik plan vaak te veel, waardoor ik op de dagen dat ik niets heb uitgeteld op de bank lig. Deze maand ga ik proberen om de balans te bewaken en mijn agenda niet overvol te plannen. Ook hier geldt: bewuste keuzes maken en niet alles willen. En bewust ‘me-time’ inplannen. En als dat betekent dat ik mensen teleur moet stellen omdat ik niet op een verjaardag, etentje of borrel kan zijn, dan is dat maar even zo. Het is niets persoonlijks, heus!

september_doelen_balans

Zo, dat staat op papier. Laat de rest van september maar komen! Wat zijn jullie doelen?

Liefs,
Jerney

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *