Samen is alles leuker

samen_leuker_jerneyhan

‘Samen zijn, is samen lachen samen huilen, leven door dicht bij elkaar te zijn. Samen zijn, is sterker dan de sterkste storm, gekleurder dan het grauwe om ons heen’. Paul de Leeuw schreef het al: er is niets fijner dan samen zijn.

1+1=3
Ik kan er kort over zijn: mijn leven samen (met Han) is leuker. En fijner. En draaglijker. En luchtiger. En intenser. Hoewel ik tevreden ben met mijzelf en kan genieten van momenten alleen, ben ik dolblij dat ik ‘samen’ ben. Samen met iemand met wie ik alles kan delen, op wie ik terug kan vallen, die er voor mij is en waarvoor ik er ben en vooral ook met iemand met wie het leven luchtiger is. Het voegt een extra dimensie toe aan mijn leven, die ik voor geen goud zou willen missen. Het fijne aan samen zijn, vind ik ook dat je ‘thuis’ komt bij elkaar.  Niets is te gek of vreemd, je kunt echt jezelf zijn omdat het vertrouwen in elkaar goed zit. En hoewel ik mij gelukkig ook nog steeds individu voel, voel ik me ook één met Han. Naast ons eigen leven hebben we ook een leven samen, die we samen vorm geven in synergie.

samen_thuis_elkaar

Samen nóg completer
Afgelopen 17 juli 2015 stapten Han en ik in het huwelijksbootje. Toen hij mij op 14 februari 2014 (ja, Valentijnsdag!) ten huwelijk vroeg, hoefde ik dan ook niet lang na te denken over mijn antwoord. Een volmondig JA! Sinds het moment dat wij elkaar voor het eerst zagen, wisten wij dat ons leven samen nóg completer zou zijn. De klik was er, het onomkeerbare besluit om ons leven over een andere boeg te gooien en voor elkaar te gaan was genomen. Tot op de dag van vandaag kan ik oprecht zeggen dat dit mijn beste beslissing ooit was. Voor Han kan ik natuurlijk niet oordelen ;-). Onze huwelijksdag is de kroon op ons samenzijn. Wij hebben er voor gekozen om iedere toekomstige dag met elkaar te delen en er voor elkaar te zijn. In voor- én tegenspoed.

samen_huwelijk_jerneyhan

It takes two…
Maar een relatie of huwelijk gaat niet altijd over rozen. It takes two to tango – je moet er voor knokken. Zo simpel is het. Wat je investeert, verdient zich terug. Samen zijn is niet altijd makkelijk(er). Het betekent ook dat je concessies moet doen. Daar waar je een gezamenlijk besluit moet nemen, moet je ook wel eens water bij de wijn doen. En elke relatie of huwelijk gaat wel eens door een dal. Want zonder dalen ook geen pieken… Maar als je samen door dat diepe dal komt, maakt het de relatie wél intenser en sterker.

samen_relatie_tango

The secret
Maar harde cijfers spreken boekdelen: van alle stellen die samenwonen, gaat de helft vroeg of laat uit elkaar. En van alle huwelijken haalt een kwart de ‘tot de dood ons scheidt’ niet. Wat zorgt er dan voor dat  de andere helft van die stellen en driekwart van de huwelijken wél succesvol zijn? Het antwoord daarop kan ik je niet geven, omdat jij ik niet bent en wij allebei misschien andere dingen belangrijk vinden. Is het de onafhankelijkheid, emotionele saamhorigheid, seksualiteit, een combinatie van dit alles of iets totaal anders? Onze sleutels tot succes zijn -denk ik- acceptatie en investeren. Han en ik accepteren elkaar zonder de wens elkaars eigenschappen of gedrag te willen veranderen. Daarnaast investeren we in ons huwelijk, every single day. En wat je geeft, krijg je terug… En dan is er natuurlijk ook nog de humor. Die het leven draaglijker en luchtiger maakt. Never get enough of this 😉

sleutels_succes_relatie_huwelijk

Samen is alles leuker
Ik heb mijn levensmaatje gevonden en daar ben ik blij mee! Het is fijn om zij aan zij in het leven te kunnen staan en te kunnen fantaseren over de toekomst. Welke toekomstige reizen zullen wij nog gaan maken? Welke toekomstdromen zullen we nastreven? Wat zullen we doen als we over circa 37 jaar allebei met pensioen zijn? Wat de toekomst ons ook mag brengen (hopelijk veel moois), welke stormen wij moeten doorstaan, samen kunnen wij de wereld aan!

relatie_samen_hart

Zo, dat is er uit. Is deze ode aan de liefde niet jouw cup-of-tea? Dan ben ik blij verrast dat je deze blog tot het einde hebt gelezen 😉 Heb jij een levensmaatje? Wat is jullie sleutel tot succes?

Liefs,
Jerney

2 gedachtes over “Samen is alles leuker

    • Jerney zegt:

      Hoi Roelanda, bedankt voor je reactie op mijn berichtje! Tevens de allereerste reactie op de pagina van de weblog zelf! *thumbs up!* 🙂 Het is zeker erg bijzonder om zo’n levensmaatje te hebben! Maar volgens mij heb jij er ook zo een! 😉 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *