Nieuwe maand: doelen juni

doelen juni jerney

‘It’s a bright June afternoon, it never gets dark. Wah-wah! Here comes the sun. Get your green, green tambourine, let’s play in the park. Wah-wah! Here comes the sun.’ Het nummer ‘June Afternoon’ van Roxette omschrijft een geweldige middag in juni. Ik zie het zo voor me: picknicken in het zonnetje, lekker temperatuurtje erbij. Het is alweer juni! Al zou je dat, als je naar buiten kijkt, niet direct denken. Benieuwd naar mijn doelen voor deze kersverse maand?

Zwangerschapsverlof
Nog twee weken werken en dan ga ik met zwangerschapsverlof. Wat zijn de afgelopen maanden hard voorbij gevlogen. Hoewel ik het loslaten van het werk wel een dingetje vind, kijk ik er ook naar uit. Heerlijk mijzelf voorbereiden op ons kindje en daarnaast nog die laatste dingetjes doen waar ik straks misschien niet meer aan toekom. Met verlof gaan en loslaten is een doel op zich. Ik kijk uit naar het draaien van het eerste babywasje (ja, serieus!) en hoop met Han nog lekker samen uit eten te kunnen. Verder moet die vluchttas toch echt klaargezet gaan worden, maar hoop ik ook nog een beetje uit te kunnen slapen voordat de slapeloze nachten aanbreken. Hopelijk zit ook het weer en mijn gezondheid mee en kan ik ook lekker blijven wandelen. Genoeg verlof-plannen dus!

juni doelen zwangerschapsverlof   doelen juni verlof

Fotoalbums
Dit doel staat al zó lang op mijn lijstje! Net thuisgekomen van een schitterende reis heb ik niet direct de behoefte om een fotoalbum te maken. Enkele maanden na terugkomst van een geweldige reis zijn de kersverse herinneringen al wat weggezakt en wordt het lastiger het boek te maken. Inmiddels loop ik flink achter. Het boek van Marokko, Praag, Bali, Florida en zelfs ons trouwalbum staan nog op de to-do list, evenals het maken van een filmpje van onze Florida reis. Nu heb ik niet de illusie dit allemaal weg te kunnen werken in de komende periode en nu ik dit opschrijf realiseer ik me dat het ook een beetje teveel van het goede zou zijn. Maar dat filmpje van Florida en op zijn minst één fotoboek afronden moeten haalbare doelen zijn, toch?

doelen juni fotoalbum

#mamababyswap
Echte post is zoveel leuker! De kans dat je al van een swap gehoord hebt is niet zo heel groot. Het is echter een heuse rage onder kersverse moeders en moeders-in-spé. Een swap houdt in dat je een leuk pakketje met cadeautjes maakt voor een toegewezen swapmaatje. Je swapmaatje houd je geheim en pas als je zelf een pakketje ontvangt weet je wie je swapmaatje is. Geïnspireerd door foto’s van eerdere swaps op Instagram heb ik dit keer besloten mee te doen. Ook wel eens leuk, een luchtig iets op mijn doelen lijstje. Ik ben heel benieuwd! Eind deze maand gaan de pakketjes op de bus, dus ik heb straks lekker de tijd om er iets moois van te maken voor mijn swapmaatje.

doelen juni mamababyswap   juni doelen mamababyswap

Bloggen, bloggen, bloggen
Tsja, het klinkt heel eenvoudig. Schrijf wat berichten en plaats ze online. Zowel jullie als ik weten inmiddels dat dit voor mij soms makkelijker gezegd dan gedaan is. Ik heb nu eenmaal wat minder energie dan de gemiddelde vrouw en ben daarnaast ook zwanger. Maar met mijn verlof in het vooruitzicht moet het toch te doen zijn met regelmaat hier iets te plaatsen? Ik ga d’r voor! Daarnaast kan ik nog een hele kwaliteitsslag maken wat betreft mijn blog. Statistieken van het aantal bezoekers? Euh, geen idee. Hoe scoor ik op Google? Hmm, niet eerder naar gekeken. Ik heb mezelf voorgenomen hier eens in te duiken en aan de achterkant wat te professionaliseren. Word ik zelf immers alleen maar slimmer van! 😛

doelen juni blog   juni doelen blogen

Torro Frossie
Onze pup Fros, het is me er een. Nu ze deze week 5 maanden oud wordt, begint het een heel dametje te worden. Het opvoeden van een hond lijkt altijd zo leuk, maar kan vreselijk lastig zijn en kost veel geduld. Zo ook bij onze Fros. Een Jack Russel is van nature gewend om zelf na te denken. Het heeft een sterk en eigenzinnig karakter en is eigenlijk een grote hond in een klein lijf. Ze hebben een echte leider nodig, zodat ze weten wat er van hen verwacht wordt. Momenteel hebben we het aardig te stellen met onze Fros. Ze zit midden in de rangorde fase en racet regelmatig (vandaar de bijnaam Torro Frossie), al dan niet bijtend in enkels, door het huis. Met de komst van onze kleine in het vooruitzicht kan dit niet langer. We zijn er druk mee bezig om Fros duidelijkheid te scheppen en een echte leider voor haar te zijn. Gelukkig helpt hondentrainster Dewi van Hond van Pavlov ons daar uitstekend bij. Er is werk aan de winkel, voor ons. Want het opvoeden van een hond gaat niet alleen over het beest zelf, ook over de baasjes. Alles wat wij doen heeft invloed op het gedrag van onze hond. We kijken er naar uit straks een Fros in huis te hebben die rustig en in balans is en heerlijk met ons mee wandelt.

doelen juni fros  juni doel fros

Zo, laat juni maar komen! Wat zijn jullie plannen en doelen voor komende maand?

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *