Bijbloggen: groot nieuws!

bijbloggen_nieuws_zwanger

Slik, 8 maanden heb ik hier niks geschreven. Sommige van jullie vroegen zich af of het wel goed met mij gaat. Thanks voor jullie bericht! Het gaat erg goed en ik heb nieuws, groot nieuws! De reden dat ik de afgelopen maanden niet geschreven heb is namelijk het mooiste wonder dat mij tot dusver is overkomen: Han en ik zijn in verwachting van ons eerste kindje!

31 weken! Nog 9 te gaan, wat gaat dat hard. Er vanuit gaande dat alles goed gaat en met wat uitloop meegerekend zullen wij over maximaal zo’n 80 nachtjes papa en mama zijn. Ik kan het haast niet bevatten! Beeb zwemt en spartelt er inmiddels flink op los in mijn buik en ik blijf verwonderd naar mijn buik kijken als deze golft of er een schopbeweging te zien is.

zwanger_lifeisajerney_bijbloggen zwanger_jerney_bijbloggen

Toen wij net wisten dat beeb in de maak is, zijn we samen op vakantie geweest naar Florida, USA. Een reis die we graag wilde maken nu we nog met zijn tweetjes zijn. Nog zonder kwaaltjes en zonder dat je ook maar iets kon zien vertrokken we eind november naar Florida, helemaal vol van het prachtige nieuws dat beeb ook mee was. Deze vakantie werd uiteindelijk een vakantie met een dubbel gevoel: prachtig om weer samen zo’n mooie reis te mogen maken, maar ook verdrietig omdat onze Frey op 16 jarige leeftijd is overleden terwijl wij aan de andere kant van de wereld zaten. Kapot en ziek ben ik er van geweest, ik had even behoefte aan niks en niemand en trok mij terug. Vakantiefoto’s bleven lang onbekeken: ik kon het gewoon niet. Het deed pijn.

bijbloggen_miami_jerney

Miami – Florida

In januari ebde dit nare gevoel weg en konden wij ons mooie nieuws met de wereld delen. Heel spannend vond ik dat: als alles maar goed blijft gaan! De fase van misselijkheid was inmiddels ook aangebroken en ik was erg moe. Allemaal logisch gezien het feit dat er een klein wondertje in mijn buik groeit, maar dit maakte wel dat ik mij niet tot bloggen kon zetten. Op de zwangerschapskwaaltjes na voelde ik me goed: tot 20 weken zwangerschap was de reuma naar de achtergrond verdwenen en voelde ik me beter dan tevoren. Ik dacht nog: kon ik maar altijd zwanger zijn!

Omdat het gemis van Frey zo groot was en wij niet zonder hond kunnen, besloten wij al snel dat er een nieuwe hond zou komen. Eind februari was ze daar: onze Fros! Wederom een Jack Russell Terrier, maar nu ruwharig. Nog zo klein en afhankelijk. En zoals van te voren verwacht hebben we er onze handen vol aan (gehad). Gebroken nachten, een beestje wat geen enkel commando begrijpt en alles in huis zo mooi vindt dat ze er graag haar tanden in zet. Laten we het er op houden dat het een goede oefening is voor als de kleine beeb zich aandient! 😉 Tijd om te bloggen, die zag ik dus even niet. Inmiddels is het half mei en is Fros al een aardige dame. Momenteel wisselen de tandjes, wat natuurlijk erg vervelend is. Maar ze is een heerlijk dametje wat maar al te graag buiten is, wandelt, zwemt en knuffelt. Blij met zon nieuw maatje in huis!

bijbloggen_jrt_fros fros_bijbloggen_jrt

En hoe gaat het nu met mij? Vanaf een week of 22 zijn langzaam de reuma gerelateerde klachten terug gekomen. Waarschijnlijk hebben de veranderende hormonen en het weker worden van de gewrichten ervoor gezorgd dat er een ontsteking actief is geworden aan het kraakbeen tussen mijn borstbeen en ribben. Erg pijnlijk, vooral ook ’s nachts. Ik heb een aantal weken erg slecht geslapen waardoor ik erg moe werd. Bezoekjes aan de fysio verzachtte de pijn op zijn minst voor even (thanks Freek!). Trots ben ik op het feit dat ik met 26 weken (samen met nog een mommy-to-be!) nog drie Flamenco optredens heb mogen doen met mijn buikje! Inmiddels gaat het gelukkig  weer wat beter en heb ik wat minder last. Ik geniet van het mooie weer, probeer veel te wandelen en in beweging te blijven en begin langzaam uit te kijken naar half juni wanneer ik met verlof ga.

bijbloggen_flamenco_zwanger flamenco_optreden_zwanger

De babykamer is voor het grootste gedeelte af, de belangrijkste zaken zijn in huis. Kraamzorg is geregeld, zo ook de opvang. Afgelopen week gingen we, samen met Fros, op babymoon naar Renesse, Zeeland. Even  genieten, want een zomervakantie zit er dit jaar niet in. 😉 Ik zal mijn uiterste best doen jullie op de hoogte te houden van de laatste loodjes!

zwanger_babymoon_lifeisajerney zwanger_strand_babymoon

Liefs,
Jerney

6 gedachtes over “Bijbloggen: groot nieuws!

  1. Jantien Scheurwater zegt:

    Wat fijn om te lezen dat het goed gaat. Geniet van de laatste loodjes….al zijn ze zwaar. Er staat jullie een prachtige tijd te wachten. Veel plezier en geniet ervan! Mocht je nog mama-advies willen hebben…vraag maar raak. 😉
    Wie weet kunnen we eens afspreken? Lijkt me gezellig. Het is weer lang geleden.
    Groetjes,
    Jantien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *