Recept: Bananen pannenkoekjes

pannenkoek_ontbijt_jerney

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Serieus! Deze traditie is overgewaaid vanuit Engeland, Ierland en Australië waar ze al eeuwenlang een ‘pancake day’ hebben. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het blijkt per toeval samen te vallen met het moment waarop ik één van mijn favoriete ontbijtjes met jullie wil delen: bananen pannenkoeken! Super makkelijk te maken, lekker én gezond. Er komt namelijk geen suiker, zout of (tarwe-) meel aan te pas, dus ook nog eens geheel glutenvrij en zonder E-nummers! Tijd dus om mijn favoriete pannenkoeken recept met jullie te delen.

Benodigdheden:
– 1 banaan (of een meervoud daarvan)
– 2 eieren (of een meervoud daarvan)
– Kokosolie

bananen_pannenkoek_ingredienten

Zo maak je het:
1. Prak de banaan in een kom.
2. Mix de banaan met de twee eieren. Dit gaat het beste door het te kloppen met een garde.
3. Verwarm een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
4. Smelt een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Zelf vind ik het fijn een klein pannetje te gebruiken, omdat de pannenkoek wat lastig keert.
5. Giet wat beslag in de koekenpan en bak het pannenkoekje -met geduld- op middelhoog vuur. Voor je gevoel kun je het vuur beter wat te laag hebben staan dan te hoog. Het helpt een deksel op de koekenpan te gebruiken, dan zal de pannenkoek beter stollen.
6. Keer de pannenkoek om als deze voldoende gestold is. Vanaf nu is de deksel overbodig.
7. Et voilà: je heerlijke en gezonde ontbijt (of lunch/diner) is klaar!

pannenkoek_banaan_prakken       pannenkoek_banaan_ei

pannenkoek_banaan_mengen       pannenkoek_banaan_bakken

De pannenkoekjes zijn van zichzelf heerlijk zoet. Strooi er eventueel nog een beetje kaneel over en het smullen kan beginnen. Voor de échte zoetekauw: ook met palmsuiker of ahornsiroop gaan deze pancakes goed samen. Je kunt de pannenkoekjes ook prima de avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. Dat bespaart ’s ochtends een hoop tijd. Enjoy!

bananen_pannenkoek_resultaat

Wat zijn jullie favoriete pannenkoeken?

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *