Recept: kwarkbrood

Kwarkbrood

Baking Sunday! Op de zondagmorgen sta ik het liefst in de keuken, iets te bakken. De heerlijke geuren die op zo’n dag uit de oven komen en door het huis gaan, geven mij een heerlijk ontspannen gevoel. Vandaag staat er kwarkbrood op de planning. Mijn eerste keer, dus ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Geheel glutenvrij, zonder E-nummers en suikers.┬á

Benodigdheden basisrecept:
– 100 gram amandelmeel
– 70 gram havervlokken (glutenvrij)
– 250 gram magere kwark
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder

Benodigdheden vulling:
– 70 gram rozijnen, geweekt
– 50 gram ontpitte dadels
– handje bosbessen
– 1 eetlepel kaneel
– 2 eetlepels kokosrasp

Zo maak je het:
1. Vet een cakeblik in.
2. Maak de havervlokken fijn in een keukenmachine. Als je geen haver wil gebruiken, kun je ook in totaal 170 gram amandelmeel gebruiken.
3. Meng in een mengkom het amandelmeel, de fijngemalen havervlokken, het bakpoeder, de kokosrasp en het kaneel. Dit gaat prima met een lepel.
4. Voeg de kwark, 1 ei en 1 eiwit toe. Dit kun je ook prima met een lepel mixen.
5. Nu voeg je de ingredi├źnten voor de vulling toe. Ik gebruikte de geweekte rozijnen, fijngesneden ontpitte dadels en een handje bosbessen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook banaan toevoegen. Net wat je zelf lekker vindt.
6. Als je alles goed door elkaar geroerd hebt, giet je het in het cakeblik.
7. Zet de oven op 220 graden en schuif het cakeblik direct in de oven. Het is dus niet nodig de oven voor te verwarmen. Na circa 40 minuten (afhankelijk van je oven) is het kwarkbrood klaar.

Enjoy!

Kwarkbrood2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *