Trouwen: DIY bruiloft

DIY_bruiloft_blog

Themabruiloften zijn mateloos populair. Toen wij met de voorbereidingen van onze bruiloft begonnen, verdiepte ook ik mij in de wondere wereld van thema´s. Werd het vintage, werelds of kleurrijk? Ik heb altijd al moeilijk kunnen kiezen. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wij besloten van te voren geen kaders te bepalen en gaan voor een DIY bruiloft.

DIY (Do-It-Yourself) is de Engelse afkorting voor ‘doe-het-zelf’ en betekent dat je zelf iets maakt of aanpast, zonder daarvoor een professional in te schakelen. Heerlijk vind ik dat, want zo kan ik de fantasie de vrije loop laten. Er zijn oneindig veel DIY trouwprojecten te definiëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van decoratie, corsages en de bruidstaart?

Onze DIY bruiloft
Toen wij ons gingen verdiepen in trouwkaarten, wisten we al heel snel dat we niet wilden kiezen uit een standaard ontwerp. Het moest een echte ‘Jerney & Han-kaart’ worden. We besloten in zee te gaan met een bekende die het zag zitten om onze kaart te ontwerpen. De kaarten zijn inmiddels gedrukt en in huis. Het is niet alleen een uniek en origineel ontwerp geworden, we hebben daarnaast ook veel plezier beleefd aan het proces van samen bedenken, uittekenen en bijsturen.  We kunnen haast niet wachten om de kaarten te versturen. Mocht je de kaart niet laten ontwerpen, dan vind je op Pinterest voldoende voorbeelden van kaarten die je zelf kunt maken, zoals onderstaande voorbeelden.

DIY_kaart_blog DIY_kaart_bruiloft

Ook het gastenboek moest geregeld worden. Er zijn enorm veel gastenboeken te koop, waar je een hoop geld voor betaald. Daarnaast zijn deze boeken vaak standaard, iets wat wij ouderwets en saai vinden. Een avondje speuren op Pinterest bracht mij op het idee om niet alleen onze fantasie, maar straks ook de fantasie van onze gasten alle ruimte te geven. Ik kan wil er nog niet teveel over zeggen, maar met één bezoekje aan de Hema hadden wij ons toekomstig gastenboek en de daarbij behorende benodigdheden in huis. Mocht je op zoek zijn naar een origineel idee, Pinterest staat er vol mee. Van beschreven wensstenen tot enveloppenmuur, van schilderij tot grammofoonplaten.

DIY_gastenboek_platen DIY_gastenboek_schilderij

Huwelijksbedankjes horen bij een bruiloft, maar zijn in verhouding vrij prijzig. Daarbij komt kijken dat, mocht je ze ergens bestellen, je een hoop geld neerlegt voor iets dat vaak niet uniek is. Zonde, vind ik. Aangezien Han niet zoveel waarde hecht aan huwelijksbedankjes, heb ik hierin de vrije hand.  En dus verloor ik mijzelf weer een avondje surfend op het internet. Vol inspiratie heb ik mijn idee uitgedacht en kocht ik de benodigdheden in plaatselijke shops en online. Inmiddels heb ik al aardig wat uurtjes in dit deelproject gestoken. Meer dan ik van te voren had bedacht. Maar het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Ook Pinterest staat vol met ideeën voor bedankjes. Wat dacht je van onderstaande bellenblaas of dia voor een fotoviewer?

DIY_bedankjes_bruiloft DIY_bedankjes_fotos

DIY tips
Het is fijn als je creatief bent en je moet er tijd voor hebben, dat is waar. Je weet van te voren immers nooit hoeveel tijd je er precies aan kwijt bent. Zorg er daarom voor dat je er tijdig aan begint, zodat je eventueel de ruimte hebt om je idee bij te stellen. Ook is het niet verkeerd om van te voren een budget te bepalen. Zo voorkom je dat je DIY onderdelen alles behalve budget-friendly zijn. Je hoeft daarnaast ook echt niet alles zelf te doen. Bedenk waar je goed in bent en energie van krijgt en ga daar mee aan de slag. Je zult merken dat het aanstekelijk werkt!

Be creative, het is echt enorm leuk om dé dag zelf vorm te geven.  En ook niet geheel onbelangrijk: je kunt er veel geld mee besparen. Succes! 🙂

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *