Restyled: Tuin zomerklaar

restyled_tuin_zomer_jerney

Zucht… It-has-been-a-while sinds ik hier mijn laatste bericht plaatste. Sorry guys, ik heb even een mindere periode! De laatste maanden leek het me zo voor de wind te gaan wat betreft mijn gezondheid. Momenteel ben ik echter erg moe en speelt Bech weer op in mijn bekken, waardoor ik stijf ben en met momenten ook slecht loop. En dat kost veel energie. Even pas op de plaats dus! Mijn energie gaat nu voornamelijk zitten in werk, de noodzakelijke dingen regelen in huis en voor de bruiloft. Gelukkig was afgelopen weekeinde een lang weekeinde en was er tijd om de tuin zomerklaar te maken!

Onze tuin kon wel een aardige opfrisbeurt gebruiken na afgelopen winter. De potten stonden nog opgeborgen, er stond nog geen plant in bloei en ook de vogels hadden hun pindakaas pot aardig leeggepikt. Afgelopen vrijdag, toen de zon zo lekker scheen en de trouwkaarten waren rondgebracht, bezochten we de Stadskwekerij hier in Zaltbommel. Lekker dichtbij (lees: één straatje verderop) en voor ons een speciale plek want als het weer mee zit maakt de Stadskwekerij deel uit van onze trouwdag. Hier zullen we namelijk op 17 juli met de daggasten proosten op onze trouwdag en genieten van een heerlijke barbecue. 🙂

stadskwekerij_zaltbommel_jerney   tuin_jerney_bougainville

Maar waarmee vrolijken we onze tuin dit jaar op? Al snel viel ons oog op een prachtige, knalroze bougainville. Die moest en zou in onze tuin een nieuw plekje krijgen. Voor €20,- waren wij de gelukkige eigenaar van deze zomerse, meerjarige plant. Geen slechte prijs voor zo’n schitterende eyecatcher waarvan we hopen nog lang plezier te hebben.  De bougainville staat prachtig in de strakke, witte pot.

jerney_blog_tuin   tuin_zomer_verbena

Naast de bougainville kochten we ook nog een Toscaanse jasmijn, waarvan we er al één hebben staan. Deze wintergroene klimplant maakt onze tuin een stuk groener en krijgt daarnaast heerlijk geurende, witte bloemen.  Om het geheel nog wat verder op de vrolijken kochten we nog een tree witte en knalroze verbena’s voor in de hangbakken, lavendelplantjes en nog een schattig plantje met paarse bloemen waarvan ik de naam niet weet. Om het geheel af te maken verplaatsen we de containers en kochten we bij de Xenos een klein tuintafeltje met twee klapstoeltjes. Precies genoeg voor twee en passend in het pad naast ons huis, waar aan het eind van de dag de zon nog schijnt. Ook de vogels kregen een nieuwe, verantwoorde, pot vogelpindakaas en ander lekkers.

tuin_restyled_jerney   tuin_zithoek_restyled

Ik ben zo blij met het resultaat! De tuin is opgefleurd, meesjes vliegen weer af en aan en het nieuwe zithoekje leent zicht prima voor een rosétje aan het einde van de dag. Helaas was het weer zaterdag, toen de planten de potten in gingen en we de foto’s maakten, een stuk minder florissant. Nu maar hopen op een schitterende zomer met zwoele temperaturen en prachtige midzomernachten. Frey en ik hebben gisteren al van een heerlijke avond in de tuin genoten. Bring it on, summer! 🙂

blog_tuin_frey_jerney

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *