DIY: Paasslinger

diy_paasslinger_lifeisajerney

Ik ben dol op fröbelen! Je fantasie de vrije loop laten gaan, verstand op nul en gewoon lekker met de handen aan de slag, heerlijk! En het hoeft niet 100% perfect, het is immers met de hand gemaakt! Toen het weekend afgelopen vrijdag aanbrak, realiseerde ik me dat ik helemaal geen paasdecoratie in huis had. Dus hop: snel aan de slag met de Do-It-Yourself paasslinger!

Slingers zijn super makkelijk te maken decoratie waarmee je je huis direct in feeststemming brengt . En om net dat beetje extra paasgevoel in huis te brengen, besloot ik onder het genot van een wijntje een heuse paasslinger te maken. Super simpel, doeltreffend en in een handomdraai gemaakt.

paasslinger_pasen_diy

Vilt (in whatever –colour-you-like) en draad is eigenlijk alles wat je nodig hebt.  Toevallig heb ik vilt op voorraad, maar je kunt het gemakkelijk in een hobbyartikelen winkel (of online) vinden. Ik koos voor bescheiden grijs en wit vilt. Uiteindelijk heb ik borduurgaren gebruikt om de haasjes op vast te maken, omdat dit de meest neutrale optie was die ik in huis had.

diy_paasslinger_schets   pasen_paasslinger_diy

blog_paasslinger_diy   hazen_pasen_paasslinger

  1. Zoek op Google naar een lijntekening van het figuur wat jij van vilt wil maken. Nóg leuker is het om het figuurtje zelf te tekenen. Ik wilde geen standaard ‘paaskonijn’ maar een wat meer trendy haasje en dus tekende ik uit de losse pols mijn eigen paashaas.
  2. Spelt, nadat je het figuurtje hebt uitgeknipt, de tekening op het vilt met een enkele spelt. Mocht je vilt niet te dik zijn, dan kun je het figuurtje op twee velletjes spelden, zodat je straks sneller klaar bent met knippen. Je hebt uiteindelijk dubbel zoveel figuren nodig, omdat je later twee figuren op elkaar plakt.
  3. Knip met een goede stofschaar om je papieren figuurtje heen, zodat je een vilten figuur hebt. Dit herhaal je zo vaak als dat je vilten figuren nodig hebt voor je slinger. Zelf knipte ik 16 haasjes, die per twee op het draad bevestigd worden. Ik hou in totaal 8 haasjes over: twee witte en twee grijze.
  4. Nu maak je de figuurtjes vast aan het draad. Ik deed dit door een beetje Pattex Multi (alleslijm) op een haasje te doen, het draad er op te leggen en er nog een haasje op te plakken. Zo is het draad mooi weggewerkt tussen de hazen in. Dit herhaal je totdat alle figuren op het draad bevestigd zijn.
  5. Klaar is je slinger! Nu nog even bevestigen aan de muur, kast, of op andere leuke plek. Ik plakte het draad voorzichtig met washi-tape op de muur. Hiermee blijft het goed zitten en beschadig ik de muur niet als ik de slinger er na Pasen weer af haal.

paasslinger_diy_pasen

Ik ben blij met mijn paasslinger! 🙂 Hij is simpel, eenvoudig en lief. Precies zoals ik het voor ogen had. Zo’n slinger maken is een heerlijk klusje om op de bank achter de televisie te doen. En nu Pasen bijna voorbij is, kun je natuurlijk ook een andere slinger naar wens maken. Wat dacht je van een voorjaarsslinger met schaapjes? Fijne tweede Paasdag!

Liefs,
Jerney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *